Welkom op het hondenspeelveld go-shintaku

 

 

Waar kan de hond nog hond zijn; vaak wordt het beestje tussen alle werkzaamheden door uitgelaten; snel de behoefte doen en dat was het dan.

 

Op de korte wandeling komt je hond allerlei soortgenoten tegen, maar spelen en snuffelen gaat niet zo makkelijk met je riem om! Menig baasje heb ik al zien stoeien met in elkaar gevlochten flexen, en je hond wordt daar ook niet vrolijker van!

 

Op een van de weinige aangelegde poepveldjes is elk centimetertje al voorzien van een dampende hoop, en daar kan jouw hond dan ook nog bij… En krijgt je hond het in z’n bol en wil hij lekker rennen, dan hoop je maar dat het lijntje sterk en lang genoeg is..want de weg met auto’s is altijd dichtbij..

 

Heeft je hond de mazzel dat je van lange wandelingen houdt, dan moet hij toch aangelijnd zijn in de prachtige bossen. En daar wordt het ook steeds drukker; mountainbikers, toeristen, en Nordic wandelaars groeien ook gestaag in aantal, naast de paarden, schapen en koeien…

 

 

Zo liep ik op een prachtige zondag ochtend met mijn hond Shintaku aangelijnd in het bos, ze was samen met haar vriendinnetje aan het stoeien… En ik vind het dan zo jammer dat ik haar niet los kan laten; Shintaku is namelijk een Akita Inu van anderhalf en volop aan het puberen en dan doen de oortjes het niet altijd!

 

Bovendien is ze gek op heel, héél hard rennen en na anderhalf jaar haar bochtenwerk te hebben geoefend vind ze zelf dat ze klaar is voor de marathon.

Dat vind het vrouwtje dus niet, wetende dat er auto’s, paarden en fietsers zijn, waar zij in al haar dolheid niet op bedacht is, met alle gevolgen van dien…(Ik heb dit

helaas in het verre verleden meegemaakt met mijn hond Kootje, na vier dagen vonden we haar terug, maar het heeft vier jaar gekost om haar alle opgelopen trauma’s te helpen verwerken…)

 

En op deze mooie zondag, trok mijn meisje zich uit het niets los en zette het op een lopen…en een lol dat ze had..In eerste instantie liet ik haar begaan, haar vriendinnetje was erbij en die luisterde perfect.

 

Ineens vloog er een fazant met veel protest uit de struiken, en toen was het feest compleet! Dat die hond zó hard kon lopen, ze stond er zelf van te kijken, en ook hoeveel meer weilanden er waren…ze ging ze allemaal af, mij in inmiddels groeiende angst achterlatend…want ik wist van die snelweg vier weilanden verder…Uiteindelijk, na veel vrolijk gedoe van mij; ”kijk eens wat een mooi balletje”, kwam ze hijgend en met glanzende ogen terug….

 

Wat een pret had ze gehad…

 

 

 

 

 

 

Op dat moment besloot ik haar die lol te geven, en met haar alle honden die wel eens wat meer willen dan dollen in je mooie designer tuintje, of aan een flex….

 

Zo werd speelveld GO-SHINTAKU  geboren….