Het Test Team

SPORT EN SPEL

 

Vida : Bouvier * 10-8-2001  ♀

                                 28-12-2009

 

Het is mijn taak het veld te testen op gooi- en werpmogelijkheden.

 

Vastgesteld is dat er met ballen en houtjes eindelijk vér gegooid kan worden en het terrein voldoende vegetatieve variatie heeft om het zoeken spannend te houden.

Momenteel ben ik druk bezig met het bedenken en testen van een aan te leggen hindernisbaan.

 

Door een ziekte is Vida op 28.12.09 naar de eeuwige speelvelden gegaan.

Het veld is uitvoerig getest door ons testteam, samengesteld uit de volgende ervaringsdeskundigen!:

GRONDVERZET

 

Ghandi : Dwerg Pincher * 17-03-2004 ♀

 

Gezien mijn formaat ben ik ingezet om laag bij de grond de boel te inspecteren.

 

Gezegd moet worden dat het hier goed graven is en dat er ook voldoende muizen en mollen zijn om op te sporen.

 

Ik houd de wacht bij in- en uitgangen van konijnendoorgangen.

 

WILDBEHEER

 

Shintaku : Japanese Akita *13-04-2004 ♀

 

Ik houd het wildbestand onder controle, de plaatselijke konijnenpopulatie wordt door mij hoogstpersoonlijk getraind in lange- afstand lopen.

Ook ben ik degene die aangeeft waar eventueel zwerfafval ligt en help het terrein op ecologisch verantwoorde wijze schoon te houden.

Aanwezige kraaien, kauwen en reigers zijn door mij op dus danige wijze geïnstrueerd dat ze op één blik van mij het terrein verlaten!

GROENVOORZIENING  / WATERMANAGEMENT

 

Musashi : American Akita * 17-03-2007 ♂

 

Gezien mijn jonge leeftijd ben ik degene die de jonge aanplant test, gezegd moet worden dat de jonge berkenboompjes mij het best bevallen.

Ook ben ik zeer behulpzaam bij het rietvrij maken van de vijver, een andere liefhebberij van mij.

Wat watermanagement betreft kan ik stellen dat er ruim voldoende keuze is uit regen–vijver- en leiding water. Tevens zijn er voldoende aangelegde kleine drinkpoelen die door mij grondig worden geïnspecteerd

RELAX EN RUST

 

A-Hachiko : Japanese Akita x American Akita * 11-01-1995 ♀    + 07-03-2007

 

Hoewel Kootje ons in maart dit jaar heeft verlaten om naar de eeuwige speelvelden te gaan heeft ze ons toch nog mee kunnen delen dat ze haar laatste levensjaar in alle rust heeft kunnen genieten.

Speciaal de plek onder de grote berkenboom was favoriet. Vanwege haar ouderdom en bijkomende mankementen was het niet meer mogelijk om lange stukken te lopen, maar doordat ze in alle rust en vrijheid rond kon sjokken in haar eigen tempo is het veld ook voor haar een bron van vreugde geweest en bleef ze toch enigszins in goede conditie.

ATHLETIEK EN SPEL

 

Mogwai : Siberische Husky

 

* 11-07-2010  ♂

 

Ik heb het sport en spel van onze Vida overgenomen. Ik vind balletjes wel leuk, maar de houtjes van Vida is niet mijn ding.

 

Ik wil rennen, en heb hiervoor een paar uitstekende banen uitgestippeld. Hier kan ik korte sprintjes trekken of langere stukken lekker op en neer rennen.

Daarnaast vind ik het leuk om met andere honden wedstrijden te doen - meestal win ik wel, ik houd het in ieder geval wel langer uit !